fredag 26 mars 2010

föräldrasynen på bvc

Sedan gurkan föddes har vi sagt till sköterskan på bvc att Jonas ska börja vara föräldraledig när gurkan är fyra månader. Senaste kontrollerna på bvc har Jonas varit den som gått ditt med gurkan och det är nu han som får ansvara för att ha koll på allt det där med läkarbesök och tider. Ändå är det till mig sköterskan ringer. Och det är mig hon frågar om jag vill vara med i en ny grupp av något slag (jag vet inte vad det var för grupp för jag gjorde mig inte besvär att ens ringa upp då jag ändå inte kan vara med). Jonas blir inte ens tillfrågad. Det är mamman som ses som den huvudsakliga föräldern. Och den av oss som kanske mest skulle behöva komma ut och träffa andra föräldrar och barn blir inte tillfrågad.

3 kommentarer:

  1. Så dumt! Våran sköterska har bra inställning och här i hålan är det många pappor som går till BVC.

    SvaraRadera
  2. Undrar om ni har samma bvc-tant som vi har...
    Den kvinnan var helt förundrad över att min kille kunde en massa namn på dagiskompisar till vår son. En pappa som kan det???? sa hon och berömde honom för det.
    Ehhhh...

    SvaraRadera
  3. trist det där!
    Jag håller med om att det ofta är papporna som verkligen behöver grupperna. Det är svårare för dem att hitta andra att umgås med verkar det som.
    Vi går alltid tillsammans. D jobbar ju på vårdcentralen där vi har BVC så han kan ta ledigt den halvtimmen och komma. När han kommer tar han Lovis och jag håller mig lite i bakgrunden (jag blir ju tilltalad i alla fall). -Ovanligt men bra, sa en läkare.

    SvaraRadera