torsdag 2 april 2009

smartaste ungen i hela stan

Jonas tycker han kommer bli en så ung pappa jämfört med alla andra. Visst, snittåldern för män i Sverige att få sitt första barn är typ 31 och åldern är gissningsvis ännu högre i Stockholm. Men nu hittade jag en mycket bra artikel om hur bra det är att vara ung pappa. Då blir ungen smart! Det är sant, läs!

Äldre fäder ger osmartare barn
Australiska forskare i Queensland har testat över 30 000 barn och funnit att ju äldre papporna är, desto lägre IQ får barnen. De fick göra tester som mätte deras förmåga när det gäller minnet, inlärning och koncentration. Testen utfördes när barnen var åtta månader, fyra år och slutligen sju år. En möjlig förklaring är att genetiska faktorer ligger bakom, mutationer som blir vanligare ju äldre pappan är.
Källa: BBC/TV4


Woho, bönan kommer bli skitsmart säkert!

4 kommentarer:

  1. Det är tydligen också vanligare med typ Downs och så ju äldre pappan är. Vi hade en föreläsare som ba "blablabla mutationer. En annan förklaring är ju att de här männen är lite, eh, speciella, och att det finns en anledning till att de inte har fått komma till tidigare. Sådan far sådan sån, hoho!"

    SvaraRadera
  2. hahaha då måste jag varit/är jävligt korkad, eftersom min pappa var ungefär 45 när han fick mig ;((((

    SvaraRadera
  3. Oh no stackare! ;( Men nog måste det finnas undantag? :D

    SvaraRadera
  4. haha hoppas!!! :D

    SvaraRadera