söndag 3 januari 2010

spara?

När man får barn får man också massor av presenter. Under gurkans liv har han fått presenter i tre omgångar. 1. När han föddes. 2. På sin välkomstfest. 3. I julklapp. Vi är mycket nöjda med det mesta, folk verkar känna oss bra och veta våran smak på både kläder och leksaker. Men sen har vi även fått en hel del saker som vi absolut inte tycker om. En del riktigt fula kläder och billiga plastleksaker. En del batteridrivna som låter till och med. Först tänkte jag att vi inte fick sälja eller skänka bort saker vi fått. Det är en sak om det är en själv som fått dom men det är ju faktiskt gurkans saker. Fast nu har vi ändrat oss. Vi får faktisk sälja/skänka bort dom kläder vi inte tycker om, dom kommer ju ändå aldrig användas, bara det att det känns lite bättre om dom ligger kvar i lådan och så "råkar" han växa ur dom innan han hunnit använda dom. Och med leksakerna. Alltså billiga plastleksaker som låter. Nej. Han kommer samla på sig mycket sånt ändå när han blir äldre för så fort han är stor nog att själv öppna sina paket och välja vad han tycker om kommer det inte vara lika lätt att välja bort saker. Så lika bra att passa på då alltså. Tradera och stadsmissionen, here we come!

3 kommentarer:

  1. Vi har faktiskt inte fått så mycket skräp. Vi har nästan för lite leksaker till henne till och med. Det har ju kommit lite kläder som vi inte gillar så mycket men vi har de som reservkläder om allt annat är nedspytt. Vi harju iofs en halv låda full med ärvda kläder som vi inte gillar... vad gör man med det? vet inte. Jag tycker ni gör rätt som säjer och ger bort.

    SvaraRadera
  2. Haha... Celine gillar "allt som rör sig, lyser eller låter" eller hur var det reklamen sa? ;)

    SvaraRadera
  3. Klokt! Men annars kan ni ju gömma undan de där leksakerna, för om ett par månader är han lite mer svårflörtad. Då är det bra med sånt som låter, och blinkar. Fast visst blir det mycket leksaker, jag förstår inte vad allt kommer ifrån!

    SvaraRadera