söndag 13 september 2009

amningshysterin

Jag blir verkligen inte förvånad när jag läser det här. Dom är ju galna! Och hela inställningen att det ska ammas till vilket pris som helst. Skitsamma om det innebär blod, svett och tårar eller en förstörd föräldrarelation eller att barnet får mycket starkare anknytning till en av sina föräldrar. Alla måste ju få välja själva hur de vill göra och om föräldrar prioriterar exempelvis jämställdhet och att barnet ska få en lika stark relation till båda tidigt så är det ju upp till dom. Det verkar vara så sjukt provocerande när någon väljer att inte amma. Det naturliga blir något eftersträvansvärt och det verkar vara omöjligt att ifrågasätta. Vem vill ifrågasätta det naturliga? Men komigen, vi lever på 2000-talet, hur mycket är naturligt? Det är inte naturligt att bo i hus, äta den mat vi gör, åka bil eller glo på tv. Naturligt finns inte mer.

4 kommentarer:

  1. http://www.visomaldrigsasexist.net/2009/09/om-ammande-man-och-manniskors-hat.html

    http://www.visomaldrigsasexist.net/2009/09/mer-om-amning-reaktioner-pa-debatt-89.html

    SvaraRadera
  2. Stackars mitt barn då som faktiskt inte ens kunde amma..... :-(

    Hatar att läsa sådant här!

    SvaraRadera
  3. Nej ellerhur, hur kan dom säga så när det finns så många som inte KAN amma fast dom vill? Många ger amningen en sån orimligt stor betydelse, det är inte som att barn som inte blir ammade kommer dö precis, som det kan låta på amningshysterikerna.

    SvaraRadera
  4. Och maja: efter att ha läst det där så är jag ändå (eller kanske inte) förvånad över hur mycket hat det verkar väcka. Inte bara starka åsikter eller invändningar utan HAT. Helt otroligt det Malin Wollin skrev. Man blir ju verkligen rädd när man läser sånt.

    SvaraRadera